Business Internaţional

Industriaşii germani avertizează că taxele vamale riscă să afecteze inclusiv Statele Unite

Industriaşii germani avertizează că taxele vamale...

Autor: Dorin Oancea, Mediafax

22.07.2018, 13:56 90

Grupurile industriale germane au avertizat că taxele vamale impuse recent precum şi cele pe care a ameninţat că le-ar putea impune riscă să afecteze inclusiv Statele Unite, relatează Reuters.

"Taxele vamale impuse sub pretextul securităţii naţionale ar trebui abolite", a precizat Dieter Kempf, preşedintele Federaţiei Industriilor Germane BDI, pentru publicaţia germană Welt am Sonntag.

Dieter Kempf şi-a susţinut punctul de vedere precizând că industria auto germană din Statele Unite are 118.000 de angajaţi şi de fapt, că 60% din ce se produce este exportat din Statele Unite către alte ţări.

"Economia germană s-a bazat, timp de decenii, pe existenţa unor pieţe deschise şi a unui sistem comercial global de încredere", a precizat Eric Schweitzer, preşedintele Asociaţiei Camerelor de Industrie şi Comerţ din Germania DIHK, tot pentru ziarul german Welt am Sonntag.

"În fiecare zi, companiile germane simt că ruptura transatlantică se amplifică.", a adăugat Eric Schweitzer.

Avertismentele grupurilor industriale germane au venit pe fondul unei întâlniri stabilite între Preşidentele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi preşedintele american Donald Trump.

Conform datelor oferte de Asociaţia Europeană a Producătorilor de Maşini, Germania - o ţară cu o economie bazată pe export - a produs, în 2017, 5.645.581 de maşini de pasageri, 378.651 de dubiţe şi 126.607 de TIR-uri cu o greutate de peste 15 tone. În total, producţia de autovehicule a atins cifra de 6.150.839 de unităţi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO