Business Internaţional

Al şaptelea cel mai bogat om din lume şi-a luat adio de la americani: Industriaşul David Koch, care a condus a doua cea mai mare companie din SUA, a murit la 79 de ani

Al şaptelea cel mai bogat om din lume şi-a luat adio de...

Autor: Dragoş Dinu

23.08.2019, 16:16 2986

Miliardarul, filantropul şi industriaşul american David Koch, coproprietarul uneia dintre cele mai mari companii private din Statele Unite şi principalul sponsor al partidului republican, a murit vineri la 79 de ani, scrie CNBC. 

David Koch, împreună cu fratele său Charles, 83 de ani, au condus Koch Industries, a doua cea mai mare companie privată din Statele Unite- cu subsidiare în aproape toate sectoarele economice, printre care producţia, rafinarea şi distribuţia de petrol, industrie chimică, energie, hârtie, echipament pentru industria chimică. Tatăl său, Fred Koch, a fondat compania în 1940, an în care David s-a născut, business care a pornit de la 70 de milioane de dolari. 

În iunie 2018, David Koch s-a retras din funcţia de vicepreşedinte executiv al Koch Industries din motive de sănătate. El a fost diagnosticat cu cancer de prostată cu aproximativ două decenii în urmă.

Împreuna, David şi Charles Koch au sponsorizat cu miliarde de dolari mai multe campanii ale candidaţilor republicani.

Potrivit Bloomberg Billionaires, averea lui Charles Koch se ridica la circa 48 de miliarde de dolari.

 
 
 
 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO