Business Internaţional

Inflaţia transformă realitatea în ceva mai SF decât un joc pe calculator: „Aurul" din World of Warcraft valorează acum în realitate de 7 ori mai mult decât moneda Venezuelei

Inflaţia transformă realitatea în ceva mai SF decât...

Autor: Alex Ciutacu

08.05.2018, 16:51 18454

Moneda naţională a Venezuelei – bolivarul – a pierdut foarte mult din valoare din cauza fenomenului de hiperinflaţie şi a ajuns să valoreze de şapte ori mai puţin decât aurul fals utilizat în jocul arhicunoscut, „World of Warcraft” (WoW), potrivit Fortune.

În perspectivă, în august 2017, aurul din WoW valora de două ori mai mult decât bolivarul. Astăzi, valoarea acestui aur fals care poate fi utilizat doar în cadrul jocului, este de şapte ori mai mare decât cea a bătrânului bolivar.

Un dolar american valorază astăzi 68.000 de bolivari. În comparaţie cu moneda de schimb din WoW, care poate fi folosită pentru a prelungi timpul de joc sau pentru a cumpăra produse pentru „caracterul virtual”.


Compania care îşi plăteşte angajaţii atât de bine că dintr-un singur salariu îţi poţi cumpăra două apartamente în Centrul Bucureştiului

Povestea fabuloasă a miliardarului care a cumpărat unul dintre cele mai mari business-uri româneşti. Şi-a făcut afacerea cu bani de împrumut şi în numai câţiva ani a ajuns unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume


Monedele de schimb pot fi achiziţionate pentru 20 de dolari sau pentru o anumită cantitate de „aur”. Datele arată că preţul actual al aurului din joc este de 203.000 de bucăţi per monedă, adică 10.150 de bucăţi de aur per dolar.

După aceste calcule, aurul virtual din World of Warcraft valorează de 6,8 ori mai mult decât un bolivar.

Dacă luăm în calcul rata de schimb a bolivarului pe piaţa neagră, diferenţa este mult mai mare. Potrivit Dolar Today, care urmăreşte valoarea bolivarului pe piaţa neagră, moneda naţională a venezuelei este estimată la 636.000 de bolivari per dolar american.
 

Astfel, aurul din WoW ar putea avea o valoare de 62 de ori mai mare decât moneda oficială a Venezuelei.

Preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a transmis că îşi mută susţinerea dinspre bolivară către recent lansata criptomonedă a statului, Petro.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO