Business Internaţional

Infrastructura Statelor Unite este la pământ şi are nevoie de 4,5 trilioane de dolari pentru a nu se prăbuşi

Infrastructura Statelor Unite este la pământ şi are...

Autor: Catalina Apostoiu

13.03.2017, 00:00 976
În ultimii patru ani, infrastructura SUA şi-a menţinut cu greu nota D+, care indică o dezvoltare sub standard, relevă un raport al American Society of Civil Engineers, citat de Wall Street Journal. În cadrul raportului, pe care societatea îl publică la fiecare patru ani, aceasta estimează că aducerea drumurilor, podurilor, şcolilor publice şi porturilor din SUA la un nivel de siguranţă, funcţional, ar necesita investiţii de aproximativ 4.590 de miliarde de dolari în următorul deceniu, cu aproximativ 2.064 de miliarde de dolari mai mult decat sunt pregătite să cheltuiască guvernele şi sectorul privat. Asociaţia a lansat un apel pentru majorarea investiţiilor în infrastructură de la nivelul actual de aproximativ 2,5% din Produsul Intern Brut american la 3,5% pană în anul 2025. 

În ultimul discurs rostit în faţa Congresului, Trump a declarat că va propune legislaţie menită să genereze investiţii de 1.000 miliarde de dolari în infrastructura Statelor Unite, finanţate atât public, cât şi privat. Preşedintele a declarat recent că va încerca să obţină aprobarea planului său privitor la infrastructură imediat ce Congresul va încheia deliberările privitoare la reformarea sectorului serviciilor medicale şi legislaţia în domeniul fiscal.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO