Business Internaţional

Intel apasă pedala de acceleraţie: Gigantul american investeşte masiv în Franţa, Germania şi Italia

Intel apasă pedala de acceleraţie: Gigantul american...

Autor: Alex Ciutacu

31.12.2021, 19:03 105

Gigantul american Intel calcă pedala de acceleraţie în ceea ce priveşte dezvoltarea la nivel global şi pregăteşte investiţii în Franţa, Italia şi Germania, potrivit Bloomberg.

Franţa va găzdui un centru de cercetare şi proiectare, iar pentru Italia se pregăteşte o facilitate de testare şi asamblare, conform surselor citate de publicaţia americană.

Totodată, americanii pregătesc o fabrică pentru Germania, iar valoarea totală a ambiţiilor de extindere se ridică la câteva zeci de miliarde de dolari.

CEO-ul Pat Gelsinger încearcă să-i redea suflul de lider gigantului Intel, cel mai mare producător de cipuri din lume. Compania a pierdut atât cotă de piaţă cât şi avantajul tehnologic în faţa celorlalţi jucători mari din piaţă, iar investiţiile pe care le plănuieşte adresează exact această problemă.

Mai mult, Gelsinger vrea să ca Europa şi SUA să devină mai importante pe harta globală a producţiei de cipuri, ca răspuns la ascensiune fără precedent a producătorilor din Asia.

Europa ar putea beneficia de pe urma ambiţiilor Intel, întrucât bătrânul continent a rămas în urmă în industria de 400 de miliarde de dolari a cipurilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO