Business Internaţional

Interes în creştere al fondurilor de pensii pentru infrastructură după ce pieţele de acţiuni şi-au pierdut din atractivitate

Interes în creştere al fondurilor de pensii pentru...

Autor: CătăIina Apostoiu

14.06.2016, 22:22 518

Fondul public de pensii din California a achiziţionat recent o participaţie în cadrul unui drum privat cu taxă din Indiana, semn al popularităţii în creştere a investiţiilor în infrastructură în rândul fondurilor de pensii din SUA, potrivit Reuters. Infrastructura reprezintă de mult timp o investiţie preferată a fondurilor de pensii din Canada, Australia şi Marea Britanie.

Acum, în condiţiile în care perioada randamentelor solide generate de acţiuni şi obligaţiuni este aşteptată să se apropie de sfârşit, un număr în creştere de fonduri publice de pensii din SUA sunt în căutare de active reale pentru portofoliile lor, ţintind investiţii generatoare de cash, stabile într-un mediu caracterizat de dobânzi scăzute. Numărul de investitori instituţionali cu participaţii în infrastructură a înregistrat mai mult de o dublare din 2011 la peste 2.750, potrivit Preqin, o firmă de cercetare.

În rândul fondurilor de pensii cu cele mai mari investiţii în infrastructură, alocările au crescut de peste patru ori în ultimii cinci ani, la 17,7 miliarde de dolari. Tendinţa ar urma să continue. Estimările pentru infrastructură sunt mai optimiste decât în cazul altor active reale, majoritatea managerilor de fonduri intenţionând să-şi crească ritmul investiţiilor anul viitor, potrivit Preqin.

Interesul legat de infrastructură este în creştere în condiţiile diminuării încrederii în pieţele de acţiuni. Fondurile de pensii publice, multe dintre care sunt sub presiune să atingă randamente de cel puţin 7,5%, caută adesea proiecte care oferă combinaţia potrivită de riscuri scăzute, randamente stabile şi preţuri bune. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO