Business Internaţional

Intesa Sanpaolo şi Societe Generale sunt investigate în cazul ofertei Lactalis pentru Parmalat - surse

Intesa Sanpaolo şi Societe Generale sunt investigate în cazul ofertei Lactalis pentru Parmalat - surse

Autor: Anca Dumitrescu - Mediafax

12.05.2011, 16:12 793

Băncile Intesa Sanpaolo şi Societe Generale au fost incluse deprocuratura din Milano într-o investigaţie referitoare lamanipularea bursei, în legătură cu oferta grupului francez Lactalispentru producătorul italian de lactate Parmalat, a declarat o sursăimplicată în anchetă, citată de Reuters.

Lactalis, cel mai mare producător de lactate din Europa, acumpărat în martie o participaţie de 29% la Parmalat şi a oferitluna trecută 3,4 miliarde de euro pentru restul companiei, învederea formării celui mai mare grup de profil la nivelmondial.

Grupul francez a anunţat în martie că achiziţionează 15,3% dinacţiunile Parmalat de la trei fonduri de investiţii, pentru 744milioane de euro, şi a ajuns astfel la o participaţie de 29% lacompania italiană.
Intesa Sanpaolo şi divizia din Italia a Societe Generale au fostincluse în investigaţie pentru că nu au prevenit comportamentulilegal al angajaţilor, a spus sursa.

Între patru persoane anchetate se află Fabio Cane, şefulproiectelor speciale şi al operaţiunilor cu acţiuni la divizia deinvestment banking a Intesa Sanpaolo, şi soţia sa, PatriziaMicucci, şefa operaţiunilor de investment banking din Italia aleSociete Generale.

Ancheta îi vizează şi pe preşedintele băncii franco-americaneLazard în Italia, Carlo Salvatori, şi pe Massimo Rossi,reprezentantul a trei fonduri de investiţii care au deţinut acţiuniParmalat.

Cane este investigat pentru folosirea de informaţiiconfidenţiale, iar ceilalţi pentru manipularea pieţei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO