Business Internaţional

Într-un moment în care tehnologia 5G este aşteptată de aproape întreaga planetă, Nokia va construi pe lună o reţea mobilă 4G: NASA a încheiat deja un parteneriat cu SpaceX şi Blue Origin, companii conduse de Elon Musk şi, respectiv, Jeff Bezos

Într-un moment în care tehnologia 5G este aşteptată...

Autor: Eduard Ivanovici

31.10.2020, 09:00 208

NASA a selectat producătorul de echipamente de telecomunicaţii Nokia pentru a construi prima reţea mobilă 4G pe satelitul natural al pământului până în 2022, a declarat compania finlandeză, potrivit CNBC.

Agenţia spaţială a Statelor Unite plănuieşte, prin programului Artemis, să retrimită astronauţi pe lună până în 2024 – pentru prima dată în ultimele cinci decenii – şi să înfiinţeze o serie de baze permanente pe suprafaţa lunii.

NASA a ales companiile SpaceX şi Blue Origin, conduse de Elon Musk şi, respectiv, Jeff Bezos, pentru a asigura proviziile, transportul şi aterizarea exploratorilor. Companiile vor lucra împreună cu firma americană de ştiinţă aplicată Dynetics.

Nokia a declarat că reţeaua 4G le va oferi astronauţilor posibilitatea de a efectua apeluri vocale şi video şi să efectueze o serie întreagă de sarcini utile misiunii.

NASA a declarat că i-a oferit companiei finlandeze 14,1 milioane de dolari pentru proiect.

„Sistemul poate suporta comunicaţiile pe suprafaţa selenară la distanţe mari şi viteze înalte, oferind mai multă fiabilitate decât standardele actuale”, a declarat agenţia americană.

SpaceX a declarat săptămânile trecută că va dezvolta o rachete ce poate livra arme pe întreg teritoriul planetei în maxim o oră, proiectul fiind dezvoltat pentru armata Statelor Unite.

Sistemul va transporta materiale din Cape Canaveral, Florida către baza americană din Afghanistan, adică la o distanţă de aproape 12.000 km, în aproximativ 60 de minute.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO