Business Internaţional

Într-o lume a dobânzilor mici asigurătorii se uită spre investiţii mai riscante

Într-o lume a dobânzilor mici asigurătorii se uită...

Autor: Catalina Apostoiu

27.09.2016, 00:00 352

Ani la rând, Allianz s-a mulţumit cu o dietă de investiţii alcătuită în mare parte din obligaţiuni cu riscuri scăzute. Însă în ultima vreme, asigurătorul german a făcut investiţii considerabile într-o garnizoană militară pentru Regimentul de Paraşutişti al Marii Britanii, un parc eolian din Texas şi un tunel de canalizare din Londra, scrie Wall Street Journal. Între timp, grupul elveţian Zürich Insurance a rămas în mare parte la obligaţiuni.

Strategiile divergente ale companiilor, doi dintre cei mai mari asigurători ai Europei, reflectă provocările cu care se confruntă o industrie dată peste cap de dobânzile scăzute şi chiar negative. Investiţiile recente mai greu de revândut, dar promiţătoare ale Allianz în imobiliare şi infrastructură se adaugă la un acord din 2008 în urma căruia asigurătorul obţine timp de peste 70 de ani o parte din veniturile generate de parcometrele din Chicago. 

Aceste acorduri oferă acum perspectiva unui câştiguri mai mari decât cele generate de obligaţiunile tradiţionale şi reflectă o creativitate în creştere şi potenţial un profil mai agresiv de risc pentru o industrie cunoscută pentru conservatism. Analiştii spun că randamentele în scădere nu au afectat până acum în mod semnificativ profitabilitatea asigurătorilor. “Întrebarea este unde se va afla industria peste cinci, zece ani”, spune William Hawkins, analist la Keefe, Bruyette & Woods.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO