Business Internaţional

Investiţie de 6 mil. lei de la CNAIR pentru achiziţia a 16 autobasculante Ford

Investiţie de 6 mil. lei de la CNAIR pentru achiziţia a...

Autor: Dan Straut, Mediafax

15.05.2018, 14:53 407

„Cele 16 autobasculante, achiziţionate prin Direcţia Mecanizare a CNAIR, vor intra în înzestrarea Companiei de Drumuri şi vor fi folosite pentru reparaţia şi întretinerea infrastructurii rutiere naţionale. Autobasculantele Ford, cu tractiune 8X4, achiziţionate astăzi, sunt destinate în special transportului mixturior asfaltice, produse de staţiile de asfalt din dotarea Regionalelor CNAIR. Trebuie să precizez că inclusiv aceasta achiziţie se înscrie în planul de retehnologizare a CNAIR, demarat în anul 2014, şi care prevede achiziţionarea a 1.000 de maşini şi utilaje, până la această dată fiind achiziţionate mai mult de 750 de unităţi”, a declarat Alin Şerbănescu, purtătorul de cuvânt al CNAIR.

Autpbasculantele vor fi livrate Direcţiilor Regionale de Drumuri şi Poduri din Timişoara, Cluj, Craiova şi Braşov.

„Necesitatea de a îmbunătăţi activitatea de întreţinere a drumurilor naţionale şi a autostrăzilor impune ca anumite lucrări urgente să poată fi executate în regie proprie de către CNAIR”, se arată într-un comunicat al administratorului reţelei rutiere.

Potrivit CNAIR, achiziţia de truse de reciclare, truse de intervenţii rapide şi de staţii de asfalt, cât şi de utilaje pentru unităţile de producţie nou înfiinţate „a impus şi achiziţia de autobasculante de mare capacitate care să ajute la operaţiunile de reparaţii, ca maşini de însoţire a utilajelor specializate - cum ar fi frezele de asfalt şi finisoarele de asfalt - şi care să transporte rapid materialele rezultate în procesul de reparaţii sau necesare pentru lucrările de reparaţii”. De asemenea, „acest tip de autobasculante 8X4 este necesar pentru staţiile de asfalt din dotarea CNAIR, ele contribuind la transportul mixturilor asfaltice în condiţii optime, pentru aşternerea de covoare asfaltice”.

„Autobasculantele sunt necesare pentru toate tipurile de activităţi de întreţinere rutieră, pe tot parcursul anului, inclusiv în ceea ce priveşte activitatea de deszăpezire, pentru transportul materialelor antiderapante. Acestea pot fi echipate cu lamă şi cu răspânditoare de materiale antiderapante”, menţionează CNAIR.

Contractul include şi oferirea serviciilor post-vânzare, prin reţeaua de distribuţie şi asistenţă tehnică, precum şi instruirea şoferilor care urmează să opereze autobasculantele Ford.

„Câştigarea licitaţiei organizate de CNAIR a fost una dintre provocările noastre, mai ales că s-a derulat în primele luni de la data lansării brandului Ford Trucks în România. Suntem mândri de această performanţă şi ne bucurăm să fim prezenţi cu vehiculele Ford Trucks pe şantierele de construcţii de drumuri şi poduri din ţară”, a declarat Stefano Albarosa, CEO Cefin Trucks.

Potrivit Ford Trucks, „puterea şi stabilitatea demonstrate în condiţii de şantier, a motoarelor Ecotorq Euro 6C cu un consum redus de combustibil, sistemul de frânare a motorului şi durabilitatea în toate condiţiile de încărcare sunt principalele caracteristici care au poziţionat vehiculele comerciale Ford Trucks pentru Construcţii printre primele branduri pe piaţa românească la doar câteva luni de la intrarea pe piaţă. Noul motor de 13 L Euro 6C, cu 420CP şi 2150Nm, asigură un echilibru ideal între performanţă şi economie. Acesta dispune de un sistem de recirculare a gazelor de evacuare, o geometrie variabilă a turbocompresorului, sistem de injecţie directă şi unitate de control electronic inteligent. De asemenea, motoarele EcoTorq sunt echipate cu toate sistemele SMART care contribuie la economia de carburant: alternator, compressor, pompa de servo cu debit variabil şi pompa de apă”.

Ford Trucks este unul dintre cei mai mari producători internaţionali de camioane grele din lume, cu o gamă care include autotractoare, camioane de construcţii şi vehicule speciale cu o greutate de peste 16 tone. În prezent, compania operează în Europa de Est şi Centrală, Orientul Mijlociu, Africa, Rusia şi Comunitatea Statelor Independente (CIS), şi continuă să-şi dezvolte reţeaua internaţională pe 3 continente.

Cefin Trucks este unic importator al mărcii Ford Trucks în România. Reţeaua sa de distribuţie şi asistenţă tehnică este prezentă în Bucureşti, Constanţa, Braşov, Craiova, Timişoara, Deva, Arad, Bacău, Suceava, Cluj, Oradea şi Baia Mare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO