Business Internaţional

Investiţii masive pentru o Europă mai verde: Comisia Europeană a aprobat un pachet de peste 280 mil. euro pentru proiecte în domeniul mediului, naturii şi politicilor climatice

Investiţii masive pentru o Europă mai verde: Comisia...

Autor: Cosmin Pirv

16.11.2020, 14:29 119

Comisia Europeană a aprobat un pachet de investiţii în valoare de peste 280 de milioane de euro pentru peste 120 de noi proiecte din domeniul mediului, al naturii şi al politicilor climatice.

Potrivit unui comunicat al CE, această finanţare va atrage investiţii totale de aproape 590 de milioane de euro pentru a contribui la îndeplinirea obiectivelor acestor proiecte în materie de mediu, natură şi politici climatice. Această sumă reprezintă o creştere cu 37 % faţă de anul trecut.

Aproximativ 220 de milioane de euro sunt alocate unor proiecte ce vizează mediul si eficienţa utilizării resurselor, natura şi biodiversitatea, guvernanţa şi informarea în domeniul mediului. Peste 60 de milioane de euro sunt destinate sprijinirii unor proiecte ce vizează combaterea efectelor schimbărilor climatice, adaptarea la acestea, precum şi guvernanţa şi informarea în domeniu.

Printre altele, proiectele vor contribui la realizarea obiectivelor Pactului verde european, prin faptul că vor sprijini Strategia UE în domeniul biodiversităţii şi Planul de acţiune pentru economia circulară şi vor ajuta la redresarea ecologică în urma pandemiei de coronavirus şi la transformarea Europei într-un continent neutru din punct de vedere climatic până în 2050. Dintre noile proiecte, multe sunt proiecte cu caracter transnaţional, care implică mai multe state membre, anunţă CE.

„Pactul verde european este foaia noastră de parcurs către o Europă verde, favorabilă incluziunii şi rezilientă. Proiectele LIFE întruchipează aceste valori deoarece reunesc statele membre în scopul protejării mediului, refacerii cadrului natural şi sprijinirii biodiversităţii. Aştept cu interes rezultatele acestor noi proiecte”, a declarat Frans Timmermans, vicepreşedintele executiv pentru Pactul verde european.

Proiectele au fost selectate dintre peste 1 250 de propuneri depuse în anul 2019 pentru programul LIFE.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO