Business Internaţional

Investiţiile din Ungaria sunt într-o stare deplorabilă din nou. Au scăzut cu 20% în trimestrul II

Investiţiile din Ungaria sunt într-o stare deplorabilă...

Autor: CătăIina Apostoiu

02.09.2016, 00:00 446

Investiţiile în economia ungară au scăzut cu 20,3% în trimestrul al doilea al acestui an faţă de perioada similară a anului trecut, potrivit datelor Biroului Central de Statistică al Ungariei, preluate de Portfolio.hu. Faţă de trimestrul anterior, investiţiile s-au redus cu 0,8%, ceea ce înseamnă că declinul nu s-a oprit. Însă printre detalii se pot observa şi cifre promiţătoare, scrie Portfolio.hu.

Investiţiile au scăzut nu numai în sectorul public, ci şi în cel privat. Contracţia de 53,5% din sectorul public dovedeşte ceea ce datele privitoare la absorbţia fondurilor UE sugeraseră deja, şi anume că sectorul ar putea resimţi un impuls la nivelul fondurilor UE numai în semestrul al doilea. Cele mai mari creşteri ale investiţiilor au fost înregistrate de sectoarele artei, divertismentului şi agrementului (26%) şi s-au datorat, ca şi în trimestrele anterioare, unor investiţii importante având legătură cu sportul.

În sectorul privat, o scădere anuală de 5,1% investiţiilor din primul trimestru a fost urmată de un declin de 18,3% în cel de-al doilea. Totuşi, potrivit Portfolio.hu, raportul de la statistică include unele informaţii încurajatoare. În primul rând, raportul nu este complet, noi informaţii detaliate urmând să fie publicate ulterior. Există de asemenea veşti bune din partea sectorului manufacturier, unde activitatea investiţională s-a intensificat în majoritatea segmentelor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO