Business Internaţional

Investiţiile unei investitor din generaţia „Millennials”: Un pasionat de NFT-uri a făcut circa 100.000 de dolari în şase luni printr-un service auto virtual şi o bancă dintr-un metaverse care nici măcar nu a fost lansat oficial

Metaverse-ul a existat în mai multe forme de-a lungul anilor, însă decizia Facebook de a-şi schimba numele în Meta a stimulat enorm interesul oamenilor

Metaverse-ul a existat în mai multe forme de-a lungul anilor, însă decizia Facebook de a-şi schimba numele în Meta a stimulat enorm interesul oamenilor

Autor: Eduard Ivanovici

02.01.2022, 07:31 3735

Metaverse-ul a crescut masiv în ultimele câteva săptămâni, existând oameni care cheltuie milioane de dolari pentru a achiziţiona loturi digitale de pământ.

De asemenea, sunt investitori care deja încasează profituri prin aceste tipuri de active. Unul dintre investitori este americanul Robert Doyle, în vârstă de 37 de ani.

Doyle deţine un service auto virtual şi o bancă dintr-un metaverse care încă nu a fost lansat, înregistrând aproximativ 100.000 de dolari în ultimele şase luni, conform datelor evaluate de Business Insider.

Polka City, unde este localizată proprietatea digitală a investitorului, este o platformă metaverse de gaming lansată în 2021, unde jucătorii pot cumpăra NFT-uri (token-uri non-fungibile) care reprezintă taxiuri digitale, benzinării, panouri publicitare sau motociclete. Ei pot obţine dobânzi săptămânale achitate în moneda oficială a platformei – polkacity (POLC). Deşi jocul va fi lansat în curând, utilizatorii pot deţine şi tranzacţiona active digitale.

„Cred că poate fi un joc de un miliard de dolari. Dacă jocul atinge o valoare de piaţă de un miliard de dolari, preţul token-ului poate ajunge la 30, 40, 50 de dolari, depinzând de ce se va întâmpla în continuare”, spune Doyle.

Investitorul a acumulat 111.656 de monede polkacity, care au crescut cu circa 500% în ultimele 12 luni. Cu un preţ de 0,87 dolari pe unitate, deţinerile lui Doyle depăşesc 97.000 de dolari.

Marea majoritate a banilor au venit din service-ul auto virtual. Odată ce jocul va fi lansat, investitorul susţine că va primi bani după ce oamenii îi vor fi folosit service-ul, urmând să obţină 25% din creditele efectuate în POLC prin intermediul băncii digitale.

NFT-urile – activele din metaverse – nu au fost ieftine. Service-ul a costat 23.000 de dolari, iar banca a fost cumpărată în schimbul a 3.500 de dolari.

„De fapt, activele sunt pentru varianta finală a jocului. Aşa că eforturile vor da rezultate şi în anii următori. Este incredibil. Îmi pot plăti ipoteca, mâncarea, facturile medicale şi pentru maşină cu un singur NFT.”

Metaverse-ul a existat în mai multe forme de-a lungul anilor, însă decizia Facebook de a-şi schimba numele în Meta a stimulat enorm interesul din jurul fenomenului.

Doyle era agent imobiliar în urmă cu doi ani şi jumătate. Acum îşi câştigă traiul prin intermediul criptomonedelor şi proiectelor asociate (noduri, staking şi minare). De asemenea, el conduce o companie de cercetare în industria crypto, numită Cryptonairz, care ajută investitorii să genereze venituri pasive.

Totuşi, Doyle a avertizat că strategia de investiţii pe care a ales-o vine „la pachet” cu o serie de riscuri.

„Durează ceva timp până înţelegi în ce ai intrat. Trebuie să te uiţi la valoarea de piaţă, la echipă, trebuie să te uiţi la dezvoltare. Trebuie să te uiţi la comunitate”, spune Doyle.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO