Business Internaţional

Investitorii americani sărbătoresc: Indicele S&P marchează un maxim istoric pentru a şasea zi consecutivă. Bursa din New York înregistrează săptămâna cu cel mai mare număr de IPO-uri din ultimii 17 ani, în creştere cu peste 200% faţă de anul trecut

FMI şi-a revizuit în sus previziunile pentru PIB-ul Statelor Unite, de la 4,6% în aprilie la 7% în prezent

FMI şi-a revizuit în sus previziunile pentru PIB-ul Statelor Unite, de la 4,6% în aprilie la 7% în prezent

Autor: Eduard Ivanovici

02.07.2021, 13:49 216

Acţiunile listate la bursele americane au continuat să crească joi, 1 iulie, indicele S&P 500 încheind şedinţa de tranzacţionare la un nou maxim pentru a şasea zi la rând, conform Business Insider.

Totodată, cererile săptămânale de şomaj din Statele Unite au atins un nou minim al erei Covid-19, 364.000 – în condiţiile în care estimările economiştilor ajungeau, în medie, la 388.000.

Ştirea vine în timp ce piaţa de capital din SUA a raportat cea mai aglomerată săptămână prin prisma ofertelor publice iniţiale (IPO) din 2004 încoace. Anul acesta au fost înregistrate 215 IPO-uri pe bursele americane, în creştere cu 225,8% faţă de aceeaşi perioadă din 2020.

S&P a crescut cu aproximativ 17% de la începutul anului până acum, iar Nasdaq Composite şi Dow au obţinut fiecare un plus de peste 14%.

Firma de închirieri de maşini Hertz, primul „meme stock” al micilor investitori din retail, a scăpat de faliment după un raliu spectaculos al acţiunilor, plus 2.000% în ultimele patru luni.

Între timp, preţul unui baril de petrol Brent, de referinţă pentru piaţa internaţională, a depăşit 75 de dolari pentru prima dată în ultimii trei ani, în contextul în care Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) şi aliaţii săi intenţionează să crească stocurile globale de petrol.

De obicei, când pieţele încheie un prim semestru puternic, performanţele din a doua jumătate a anului tind să arate bine. De fiecare dată când au existat creşteri de peste 10% în S1, Dow şi S&P nu au închis niciodată anul pe minus, potrivit datelor Refinitiv, care acoperă ultimii 71 de ani.

Fondul Monetar Internaţional şi-a revizuit în sus previziunile pentru produsul intern brut (PIB) al Statelor Unite, de la 4,6% în aprilie la 7% în prezent, procent ce ar reprezenta cel mai bun ritm de creştere al economiei americane din ultimii 37 de ani.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO