Business Internaţional

Investitorii încep să răsufle: Marile criptomonede iau o gură de aer după o săptămâna de foc

Investitorii încep să răsufle: Marile criptomonede iau...

Autor: Iulian Tenchiu

24.05.2021, 13:58 6798

Piaţa criptomonedelor a bifat o serie de creşteri semnificative, după o săptămână în care miliarde de dolari s-au evaporat pe fondul scăderilor înregistrate de cele mai mari monede digitale, scrie CNBC.

Bitcoin se tranzacţionează la momentul redactării ştirii la 36.000 de dolari, în creştere cu 8%  faţă de week-end, atunci când a mers până la un minim de 32.000.

Etherum, a doua cea mai populară criptomonedă din lume, a ajuns să se tranzacţioneze pentru 2,234  de dolari, după un minim de 1,800, marcând astfel o creştere de 14%.

Capitalizarea de piaţă a Bitcoin totalizează nu mai puţin de 686 mld. dolari, în timp ce în cazul Etherum, capitalizarea este estimată în jurul cifre dei 266 mld. dolari.

Nici dogecoin, cripto-moneda criticată atât des în ultima perioadă, dar care a produs deja un milionar, nu s-a lăsat mai prejos. Aceasta s-a tranzacţionat în creştere luni, pentru  33 de cenţi, faţă de 24 în week-end.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO