Business Internaţional

Investitorii se tem că preluarea Credit Suisse de către UBS nu va pune capăt crizei din sectorul bancar. Toţi ochii sunt spre şedinţa FED de miercuri

Investitorii se tem că preluarea Credit Suisse de către...

Autor: Alex Ciutacu

20.03.2023, 07:03 594

Investitorii şi strategii de investiţii consideră că perturbările din pieţele financiare globale ar putea continua chiar şi după acordul prin care UBS va prelua Credit Suisse sau după măsurile prin care băncile centrale încearcă să sporească lichiditatea dolarului, potrivit Bloomberg.

Evenimentul principal programat pentru această săptămână este decizia de politică monetară pe care o pregăteşte banca centrală americană (FED). Pieţele speră că evoluţiile din ultimele zile şi săptâmâni vor convinge banca centrală americană să nu opereze o nouă majorare a dobânzii de referinţă.

Ed Yardeni, preşedinte al Yardeni Reseach crede că actuala criză bancară nu va fi la fel de violentă precum cea declanşată în 2008-2009.

„Cu toate acestea, ar putea provoca o recesiune dacă duce la o criză a creditului în sens larg”, a spus el.

Şi Gregory Peteres, director de investiţii în cadrul PGIM Fixed Income, consideră că banca centrală amercană ar trbui să menţine dobânzile.

„Bancherii centrali sunt atenţi la nivel global la riscul de contagiune şi pe o bună funcţionare a sistemului. Întrebarea pe care o avem este dacă vom vedea modificări la nivelul politci.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO