Business Internaţional

Investitorii şi-au spus cuvântul: Japonezii de la Fujifilm nu îi vor mai cumpăra pe americanii de la Xerox. Tranzacţia de 6 miliarde de dolari a picat

Investitorii şi-au spus cuvântul: Japonezii de la...

Autor: Alex Ciutacu

14.05.2018, 17:16 382

Miliardarii Carl Icahn şi Darwin Deason s-au împotrivit tranzacţiei prin care Fujifilm urma să fuzioneze cu Xerox Corp, pentru 6,1 miliarde de dolari. Prin urmare, tranzacţia a picat, iar CEO-ul companiei, Jeff Jacobson, împreună cu alţi cinci manageri de top au fost schimbaţi, potrivit Business Insider.

Victoria investitorilor anulează negocierile cu japonezii, în timp ce compania Xerox ar putea fi vândută la licitaţie la un preţ mai ridicat.

Xerox a transmis că în ultimele săptămâni le-au cerut japonezilor în mod repetat să înceapă negocierile pentru termeni mai  buni.

„În ciuda insistenţei noastre, Fujifilm nu ne-a oferit nicio siguranţă că va renegocia în timp util”, au transmis americanii în cadrul unei conferinţe publice în care anunţau că tranzacţia a eşuat.

Fujifilm a abordat o postură agresivă şi susţine că Xerox nu avea dreptul de a renunţa la tranzacţie. Japonezii au anunţat că vor încerca să ajungă în instanţă.

Cele două companii au ajuns în luna ianuarie la un acord prin care Xerox ar fi fuzionat cu business-ul din Asia, Fuji Xerox, şi în care Fujifilm ar fi preluat controlul companiei americane.

În urma acestui anunţ, Icahn şi Deason, care deţin 15% din compania Xerox au spus că firma americană este subevaluată.

CEO-ul companiei, Jeff Jacobson împreună cu alţi cinci directori vor părăsi compania.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO