Business Internaţional

Investitorii stau pe cea mai mare grămadă de cash din 2011

Investitorii stau pe cea mai mare grămadă de cash din 2011

Autor: CătăIina Apostoiu

14.06.2016, 22:24 1029

Investitorii au acumulat cel mai ridicat volum de cash din 2001 şi şi-au redus deţinerile de acţiuni până la minimul ultimilor patru ani pe fondul temerilor privitoare la Brexit şi la capacitatea băncilor centrale de a readuce pe creştere economia mondială fragilă, relevă un studiu publicat recent de Bank of America Merrill Lunch, citat de Reuters.

Deşi la nivel mondial randamentele obligaţiunilor nu au fost niciodată mai scăzute, iar o serie în creştere de rate ale depozitelor bancare sunt acum negative, investitorii sunt acum mai dispuşi să deţină mai mult cash în portofolii decât în orice altă perioadă din noiembrie 2011.

Apetitul pentru risc a atins cel mai scăzut nivel din patru ani, deşi estimările de creştere şi profituri au atins un maxim pe şase luni, iar cele privitoare la inflaţie un maxim pe un an. Potrivit BAML, managerii de fonduri deţin în medie 5,7% din portofoliu sub formă de cash, în creştere de la 5,5% în mai.

Potrivit unui sondaj realizat în rândul a 213 manageri de fonduri cu active de 654 miliarde de dolari în administrare, ieşirea Marii Britanii din UE reprezintă de departe cel mai mare risc pentru pieţe la nivel mondial, urmat de eşecul băncilor centrale în a restarta economiile. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO