Business Internaţional

Investitorul ceh Daniel Kretinsky, unul dintre acţionarii majoritari ai Metro, se împotriveşte vânzării lanţului de hypermarket-uri Real de către grupul german din cauza preţului scăzut

Investitorul ceh Daniel Kretinsky, unul dintre...

Autor: Izabela Cutieru, Mediafax

21.05.2019, 15:20 248

Unul dintre acţionarii principali ai Metro a criticat mişcarea companiei de a vinde lanţul de hypermarket-uri Real, din cauza preţului scăzut, care constituie o „subevaluare a afacerii”, informează Reuters.

Compania cehă de investiţii Energetický a průmyslový holding (EPH), condusă de Daniel Kretinsky, percepe tranzacţia pe care Metro este pe cale să o finalizeze cu grupul german Redos ca fiind nefavorabilă, potrivit unor surse familiarizate cu situaţia. Proprietăţile de retail ale hypermarket-ului Real, precum şi afacerile operaţionale ale companiei au fost oferite pentru un preţ prea mic, susţine aceeaşi sursă.

Metro şi Redos au convenit, la începutul acestei luni, asupra valorii de aproximativ 1 miliard de euro, pentru vânzarea lanţului de hypermarket-uri Real, Metro păstrând iniţial o cotă de 24,9% din operaţiunile de exploatare şi o opţiune „put”, care îi va permite să vândă active, care va putea fi exercitată pe o durată de trei ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO