• Leu / EUR4.9675
  • Leu / GBP5.7134
  • Leu / USD4.6709
Business Internaţional

Ion Ţiriac către Simona Halep: Eşti un sportiv sărac până ajungi la jumătate de miliard

Ion Ţiriac către Simona Halep: Eşti un sportiv sărac...

Autor: Marius Ţone

16.09.2015, 18:50 2267

"Aceşti sportivi sunt nişte enormităţi. Ea (n.r. - Simona Halep) are încă un sport darnic (n.r. - tenis), pe când cealaltă domnişoară (n.r. - Andreea Răducan), cu toate medaliile de aur... Dacă piaţa poate să plătească... Când ajungi la jumătate de miliard să îmi spui şi mie ca să bat din palme, până atunci eşti un sportiv sărac", i-a transmis Ţiriac jucătoarei de pe locul 2 WTA.

În replică, Halep a spus că ea se consideră "ok" din punct de vedere financiar: "Sunt săracă din punctul dânsului de vedere. Sunt ok, vedem pe parcurs. Dacă am rezultate vine şi partea financiară."

Întrebat dacă Simona Halep ar trebui să continue colaborarea cu antrenorul australian Darren Cahill, Ţiriac a răspuns: "La experienţa ei ştie exact ce trebuie să facă. După părerea mea, antrenorul de acum e un antrenor bun. Am vorbit de câteva ori cu el privat şi ce mi-a spus este foarte penetrant şi foarte logic din toate punctele de vedere."

Omul de afaceri a infirmat zvonurile potrivit cărora ar vinde drepturile de organizare a turneului de la Madrid. "Zău că nu am niciun comentariu. Atâta stupididate câtă este în presa românească din când în când nu am văzut niciodată. E trist că oamenii care vorbesc despre economie, despre bani nu au cele mai elementare noţiuni. Ei încurcă încasările cu profitul... încurcă toate treburile. În momentul de faţă nu am niciun comentariu nici legat de turneul de la Madrid, nici faţă de cel de la Bucureşti. Când o veni, nu pot să mint, ori nu spun nimic, ori spun că da, l-am vândut. O să se zică iar că «aoleu, nemernicul ăsta de Ţiriac a mai făcut o treabă». Dar ce să fac? Se scoală cineva la 6 şi se duce la New York şi la 10 e înapoi? Şi de trei ori pe săptămână? Asta trebuie să fac. Trist e că fac asta la 77 de ani, dar e adevărat", a declarat Ţiriac.

Simona Halep a participat, miercuri, la festivitatea de inaugurare a terenurilor de tenis din cadrul Complexului Sportiv Ion Ţiriac. Ea a jucat tenis cu mai mulţi copii, iar la final a schimbat câteva mingi şi cu Ion Ţiriac.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9675
Diferență: -0,0644
Ieri: 4.9707
Azi: 4.6709
Diferență: 0,1522
Ieri: 4.6638
Azi: 5.7134
Diferență: -0,3401
Ieri: 5.7329
Azi: 5.1538
Diferență: -0,0543
Ieri: 5.1566