Business Internaţional

Irakul nu va fi inclus în noua ordonanţă antiimigraţie a lui Donald Trump

Irakul nu va fi inclus în noua ordonanţă...

Autor: Mihai Draghici

01.03.2017, 20:35 72

Donald Trump urmează să emită o nouă ordonanţă executivă antiimigraţie peste câteva zile, după ce măsurile luate acum câteva săptămâni au fost contestate şi blocate parţial de justiţie.

Patru oficiali au declarat agenţiei Associated Press că decizia de excludere a Irakului de pe listă a fost luată la solicitarea Pentagonului şi Departamentului de Stat, care au evidenţiat rolul important al Bagdadului în operaţiunile militare contra reţelei teroriste Stat Islamic

Cetăţenii din celelalte şase ţări vizate de ordonanţa emisă iniţial de Donald Trump vor fi afectaţi de noile măsuri. Este vorba de cetăţenii din Iran, Libia, Somalia, Sudan, Siria şi Yemen, care vor rămâne vizaţi de interdicţii de călătorie pe teritoriul american cel puţin 90 de zile.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a promis măsuri dure de combatere a imigraţiei ilegale şi a infracţionalităţii, inclusiv prin construirea unui zid la frontiera cu Mexicul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO