Business Internaţional

Iranul anunţă că OPEC va creşte producţia de petrol cu 500.000 de barili pe zi

Iranul anunţă că OPEC va creşte producţia de petrol...

Autor: Tudor Ionescu

23.06.2018, 17:39 106

Ministrul iranian al petrolului, Bijan Zanganeh, a anunţat sâmbătă că Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) şi aliaţii săi vor creşte, începând cu luna iulie, producţia de petrol cu aproximativ 500.000 de barili pe zi, relatează Reuters.

Declaraţiile ministrului iranian al petrolului vin oarecum în contradicţie cu cifrele vehiculate de reprezentanţii Arabiei Saudite, care ridicaseră posibilitatea creşterii producţiei cu 700.000-800.000 de barili pe zi. Vin, de asemenea, în contradicţie şi cu declaraţiile venite din partea Rusiei (stat care nu este membru OPEC) şi al cărui ministru al energiei, Alexander Novak, precizase pentru presă că în acest moment „milionul ar fi chiar raţional”.

Oricum, în situaţia în care OPEC va mări producţia cu doar 500.000 de barili, ea va fi mai mică decât cifrele vehiculate în zilele ce au precedat întâlnirea de la Viena.

De fapt, în urmă cu aproximativ două săptămâni, în contextul unei întâlniri dinte Vladimir Putin şi Prinţul Moştenitor saudit Mohammed bin Salman pe marginea meciului de fotbal Rusia-Arabia Saudită, se vehiculase o creştere de producţie de 1,5 milioane de barili.

Ulterior apăruseră informaţii cu privire la o creştere de un milion de dolari, solicitate de Statele Unite, China şi India pe fondul unor probleme cu aprovizionarea din Venezuela, Angola şi Libia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO