Business Internaţional

Iranul expulzează doi diplomaţi germani, ca reacţie la o decizie similară a Germaniei

 Iranul expulzează doi diplomaţi germani, ca reacţie...

Autor: Mihai Draghici, Mediafax

01.03.2023, 16:39 36

Administraţia din Iran a anunţat, miercuri, decizia de expulzare a doi diplomaţi germani, ca reacţie la o acţiune similară a Guvernului de la Berlin, din cauza condamnării la moarte a unui cetăţean german.

"Doi diplomaţi germani au fost declaraţi personae non gratae din cauza intervenţiei Guvernului Germaniei în afacerile interne, inclusiv judiciare, ale Iranului. Ambasadorul german a fost convocat pentru a fi informat despre decizie", a declarat miercuri Nasser Kanaani, un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe de la Teheran, citat de agenţia de presă Mehr.

"Este o decizie arbitrară şi nedreaptă", a reacţionat imediat Ministerul de Externe de la Berlin, potrivit site-ului Tagesschau.de.

Germania a expulzat, în urmă cu câteva zile, doi diplomaţi iranieni, ca reacţie la decizia justiţiei iraniene de condamnare la moarte a lui Jamshid Sharmahd, un bărbat în vârstă de 67 de ani cu dublă cetăţenie, germană şi iraniană. Jamshid Sharmahd a fost găsit vinovat de apartenenţă la un grup pro-monarhist acuzat de comiterea unui atac terorist în anul 2008.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO