Business Internaţional

Iranul se pregăteşte să exporte benzină, în ciuda sancţiunilor internaţionale

Iranul se pregăteşte să exporte benzină, în ciuda sancţiunilor internaţionale

Autor: Vlad Popescu

04.02.2013, 10:53 1631

"Progresul realizat în industria petrolieră ne-a permis să lăsăm în urmă calea sancţiunilor. Odată cu intrarea în exploatare a acestei unităţi, Iranul nu mai trebuie să importe benzină şi va intra în rândul exportatorilor", a declarat Qasemi la ceremonia de inaugurare a unei noi instalaţii producătoare de benzină de la rafinăria Abadan, potrivit portalului de ştiri al Ministerului Petrolului de la Teheran.

Capacitatea de producţie a rafinăriei a crescut cu două milioane de litri pe zi, la şase milioane de litri, potrivit datelor anunţate anterior de televiziunea de stat din Iran.

Iranul, unul dintre cei mai importanţi producători de petrol din lume, era nevoit până acum să importe până la 40% din necesarul de benzină, din cauza capacităţii deficitare de rafinare.

Potrivit agenţiei de stat Mehr, Iranul a exportat recent benzină către Emiratele Arabe Unite, Afganistan, Irak şi Armenia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO