Business Internaţional

Iranul vrea să se înarmeze fără limită: ”Unul dintre cele mai importante proiecte ale noastre este creşterea razei de acţiune a rachetelor şi a armamentului”

Iranul vrea să se înarmeze fără limită: ”Unul...

Autor: Marinela Sarbu, Mediafax

04.12.2018, 20:32 87

Iranul doreşte extinderea programului său de rachete balistice, a declarat marţi un oficial militar de rang înalt, mişcare ce ar putea irita Statele Unite care consideră programul nuclear al Teheranului o ameninţare la adresa securităţii regionale, relatează Reuters.

Preşedintele american Donald Trump a părăsit acordul nuclear internaţional în luna mai şi a reintrodus sancţiunile la adresa Republicii Islamice, criticând acordul de faptul că permite Iranului să-şi dezvolte programul de rachete balistice.

”Unul dintre cele mai importante proiecte ale noastre este creşterea razei de acţiune a rachetelor şi a armamentului”, a afirmat şeful Forţelor Aeriene Iraniene, generalul Aziz Nasirzadeh, potrivit agenţiei de ştiri Fars.

”Nu vedem nicio limitare pentru noi în acest domeniu”, a adăugat acesta.

Armata iraniană a menţionat că raza de acţiune a actualelor rachete este de 2.000 de km, iar bazele americane din Afganistan, Emiratele Arabe Unite şi Qatar, precum şi avioanele militare din Golf se află în raza sa de acţiune.

Ministrul iranian de Externe Mohammad Javad Zarif a apărat programul de rachete balistice într-o postare pe Twitter, în care a transmis că rezoluţia Consiliului de Securitate ONU care a aprobat acordul nuclear nu interzice Teheranului să dezvolte programul de rachete.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO