Business Internaţional

Ironia sorţii: Cererea pentru combustibil diesel aruncă în aer preţul petrolului, în mijlocul revoluţiei electrice

Ironia sorţii: Cererea pentru combustibil diesel aruncă...

Autor: Alex Ciutacu

20.05.2018, 15:55 1365

Morgan Stanley avertizează cu privire la preţul petrolului, susţinând că cererea crescută pentru diesel şi pentru combustibil de avion va trimite preţul spre 90 de dolari per baril până în 2020, potrivit CNBC.

Banca de investiţii a transmis initial că petrolul se va menţine la un preţ mediu de 65 de dolari până în 2020, însă creşterea până la aproape 80 de dolari de săptămâna aceasta a schimbat predicţia băncii.

Preţul petrolului nu a mai ajuns la 90 de dolari din octombrie 2014.

Morgan Stanley atrage atenţia că rafinăriile lumii se luptă pentru a ţine pasul cu creşterea consumului.

„În următorii câţiva ani, ne aşteptăm ca preţurile combusitibilului să crească, conduse de preţul petrolului”, spune Marijn Rats, analist global în cadrul Morgan Stanley.

Cererea va creşte cu aproximativ 1,5 milioane de barili pe zi, în contextual reglementărilor care încearcă să reducă poluarea, prezice Morgan Stanley.

În 2020, Organizaţia Maritimă Internaţională va implementa noi standarde de emisii, ceea ce va determina constructorii de nave să introducă echipamente pentru a reduce poluarea.

Potrivit estimărilor băncii, producţia globală de petrol va creşte până la 5,7 milioane de barili pe zi până în 2020.

„Vedem o nouă accelerare a producţiei globale de petrol”, a transmis Rats.

Miercuri, Agenţia Internaţională pentru Energie considera că anul acesta consumul în ţările care nu fac parte din OPEC va creşte per total cu 1,9 milioane de barili pe zi.

Nevoia neacoperită pentru petrol va impinge preţul gazului până la 850 de dolari per tonă – cu 30% mai mult decât în prezent, consider Morgan Stanley.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO