Business Internaţional

Israelul a condus atacuri aeriene în Siria, în apropiere de Damasc

Israelul a condus atacuri aeriene în Siria, în...

Autor: Bianca Pavaluca

21.01.2019, 08:23 10697

Armata israeliană a anunţat că a condus mai multe atacuri aeriene în noaptea de duminică spre luni, care au vizat forţele de securitate iraniene şi forţele aeriene siriene din apropierea capitalei Siriei, Damasc, relatează BBC.

Presa siriană a anunţat că majoritatea rachetelor lansate din Israel au fost distruse de sistemele de apărare antirachetă.

Armata israeliană a anunţat că atacul aerian a fost o consecinţă a rachetei lansate duminică din Siria, care a fost interceptată în partea israeliană a Înălţimilor Golan.

De asemenea, Israelul a avertizat Administraţia de la Damasc să nu atace teritoriile israeliene. Atacurile au vizat un departament al Gardienilor Revoluţiei din Iran, care se ocupă de operaţiunile externe.

„Am condus un atac asupra forţelor de securitate iraniene de pe teritoriul Siriei. Avertizăm forţele armate din Siria să nu încerce să atace forţele sau teritoriile israeliene”, au transmis reprezentanţii armatei prin intermediul unui comunicat emis luni dimineaţă.

Reprezentanţii armatei au anunţat că atacul a vizat un depozit de muniţie şi mai multe ţinte din apropierea aeroportului din Damasc.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO