Business Internaţional

Israelul a definitivat construirea unui sistem antibalistic integral

Israelul a definitivat construirea unui sistem...

Autor: Mihai Draghici

18.01.2017, 18:24 933

Organizaţia Israeliană pentru Apărarea Antirachetă (IMDO) a transferat miercuri Forţelor Aeriene sistemele de interceptare Arrow-3, dezvoltate în colaborare cu Agenţia antibalistică din SUA şi cu firma Boeing.

"Intrăm într-o nouă eră a sistemului multilateral antirachetă al Israelului", a declarat directorul IMDO, Moshe Patel.

"Sistemul Arrow 3, împreună cu Arrow 2, operaţional din anul 2000, vor reduce "semnificativ riscurile unui atac balistic împotriva Israelului", a transmis Ministerul israelian al Apărării.

Sistemul Arrow 2 poate intercepta proiectile în atmosferă, în timp ce Arrow 3 acţionează în spaţiul cosmic, putând distruge rachete cu focoase nucleare, chimice şi biologice. Israelul este preocupat de mulţi ani de ameninţarea balistică şi nucleară reprezentată de Iran. Statele Unite au propriul sistem antibalistic care acţionează în spaţiu - Aegis. Instalaţii antibalistice Aegis sunt utilizate în sistemul antirachetă NATO, fiind montate inclusiv în România.

Israelul utilizează de câţiva ani sistemele antirachetă cu rază scurtă de acţiune "Domul de Fier" şi "Praştia lui David", eficiente pentru interceptarea unor proiectile lansate de mişcarea Hamas, care deţine controlul în teritoriul palestinian Fâşia Gaza, şi de mişcarea Hezbollah, susţinută de Iran şi activă în sudul Libanului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO