Business Internaţional

Israelul a doborât o dronă militară trimisă probabil ca reacţie la un atac israelian lansat în Siria

Israelul a doborât o dronă militară trimisă probabil...

Autor: Mihai Draghici

27.04.2017, 21:19 118

Un sistem antirachetă Patriot staţionat în nordul Israelului a interceptat o dronă care s-a infiltrat joi seară din Siria în Israel.

"O rachetă antibalistică Patriot a fost lansată spre o ţintă, în zona Înălţimilor Golan", a transmis un purtător de cuvânt al armatei israeliene.

Incidentul intervine după ce, în cursul nopţii de miercuri spre joi, a avut loc un bombardament care a vizat un depozit de armament al mişcării şiite Hezbollah situat în apropierea Aeroportului internaţional din Damasc.

Atacul a fost atribuit Israelului de regimul Bashar al-Assad. Armata israeliană a refuzat să facă vreun comentariu pe tema acestui bombardament.

În martie, Israelul a avertizat că îşi rezervă dreptul de a lansa bombardamente în Siria pentru a bloca transferul de armament ultrasofisticat spre Liban.

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupuri teroriste, inclusiv organizaţia sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant). Bilanţul conflictului depăşeşte 270.000 de morţi.

Rusia, Iranul şi mişcarea şiită libaneză Hezbollah oferă susţinere Administraţiei Bashar al-Assad. Pe de altă parte, Iranul este acuzat că transferă armament prin Siria organizaţiei fundamentaliste şiite Hezbollah, activă în sudul Libanului şi unul dintre inamicii Israelului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO