Business Internaţional

Israelul ameninţă că va răspunde cu o lovitură răsunătoare, în cazul unui atac din partea Iranului

Israelul ameninţă că va răspunde cu o lovitură...

Autor: Marinela Sarbu

08.01.2020, 13:16 1642

Premierul interimar al Israelului, Benjamin Netanyahu, a avertizat că ţara sa va răspunde dur unui posibil atac al Iranului, în contextul tensiunilor dintre Washington şi Teheran. 

„Oricine ne va ataca va primi o lovitură răsunătoare”, a declarat prim-ministrul israelian într-o conferinţă de presă la Ierusalim, după ce Iranul a lansat tiruri de rachete împotriva bazelor americane din Irak.

În aceeaşi conferinţă, Benjamin Netanyahu a afirmat că Statele Unite nu au un prieten mai bun decât Israelul şi l-a lăudat pe preşedintele american Donald Trump pentru autorizarea atacului care a dus la moartea generalului iranian Qassem Soleimani. Netanyahu a explicat că Soleimani era vinovat pentru moartea a „nenumăraţi” oameni nevinovaţi şi că a semănat „teamă, suferinţă şi chinuri” zeci de ani.

Oficialul israelian a adăugat că Donald Trump ar trebui felicitat pentru faptul că a acţionat cu rapiditate, îndrăzneală şi determinare, scrie site-ul i24news.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO