Business Internaţional

Israelul nu va mai cere teste COVID-19 obligatorii pentru cei sosiţi pe aeroportul din Tel Aviv

Israelul nu va mai cere teste COVID-19 obligatorii pentru...

Autor: Dorin Oancea

08.05.2022, 14:28 36

Israelul a anunţat duminică că pune capăt testelor obligatorii COVID-19 pentru sosirile la aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv, dar străinii vor trebui în continuare să fie testaţi negativ în străinătate înainte de a se îmbarca într-un zbor, relatează Reuters.

Ministerul Sănătăţii a declarat că testarea la Ben Gurion nu va mai fi necesară începând cu 20 mai. Instituţia a invocat pentru această decizie o scădere a numărului de infecţii zilnice, de la peste 6.000 la mai puţin de 2.000 în ultima lună.

Începând de marţi, străinii pot opta să facă un test rapid de antigen cu 24 de ore înainte de plecarea în Israel, în loc de un test PCR, în termen de 72 de ore de la călătorie, cerut în prezent, a precizat ministerul într-o declaraţie.

De la 1 martie, Israelul nu a mai cerut cetăţenilor săi să facă un test în străinătate pentru COVID-19 înainte de a se îmbarca într-un zbor spre casă.

La Ben Gurion, toţi pasagerii care sosesc, israelieni şi străini, sunt acum direcţionaţi către staţiile de testare PCR într-un colţ al terminalului principal rezervat în mod normal pentru ghişeele de check-in ale companiilor aeriene.

În conformitate cu normele existente, cei care sosesc trebuie să se autoizoleze timp de cel puţin 24 de ore sau până la primirea unui rezultat PCR negativ, de obicei în termen de 12 ore.

Guvernul a fost supus presiunii publice pentru a pune capăt testelor din aeroporturi, care au mărit costurile de călătorie ale pasagerilor şi au limitat spaţiul de check-in, provocând cozi lungi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO