Business Internaţional

Italia înăspreşte din nou restricţiile

Italia înăspreşte din nou restricţiile

Autor: Andreea Tobias

17.01.2021, 07:26 29

Italia înăspreşte din nou restricţiile pentru combaterea pandemiei din cauza numărului crescut de cazuri, desemnând duminică trei zone drept zone roşii, a declarat sâmbătă ministrul Sănătăţii, Roberto Speranza.

În noile zone roşii - Lombardia, Sicilia şi provincia autonomă Bolzano - oamenilor li s-a impus să nu iasă din case cu excepţia muncii, a cumpărăturilor sau a altor motive urgente, conform dpa.

Cea mai mare parte a Italiei a fost clasificată ca zonă portocalie, ceea ce înseamnă că locuitorii sunt îndemnaţi să nu părăsească oraşul sau oraşul, iar magazinele - cu excepţia supermarketurilor - barurile şi restaurantele trebuie să închidă.

Guvernul a înăsprit anterior criteriile pentru clasificarea zonelor.

Noile reguli înseamnă că 70% din sectorul gastronomic italian este închis din nou, potrivit asociaţiei agricole Coldiretti, după ce magazinele au fost lăsate să se redeschidă pentru o scurtă perioadă după sărbători.

Reprezentanţii Coldiretti au declarat că restricţiile au afectat puternic întregul sector agricol şi alimentar şi a cerut subvenţii pentru salvarea locurilor de muncă şi protejarea economiei.

Regulile mai stricte vin în timp ce autorităţile au înregistrat vineri 16.000 de noi infecţii şi 477 de decese cauzate de virus.
În ciuda restricţiilor mai dure, muzeele şi expoziţiile din unele regiuni sunt permise să se deschidă din nou de luni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO