Business Internaţional

Italia nu se grăbeşte să scape de restricţii. Măştile rămân obligatorii în mai multe zone

Italia nu se grăbeşte să scape de restricţii....

Autor: Andreea Tobias

29.04.2022, 12:45 906

Măştile rămân obligatorii în Italia în transportul public şi în unele locuri închise până la 15 iunie. Ministrul Sănătăţii spune că guvernul intenţionează să fie prudent în ridicarea restricţiilor rămase.

Măştile vor fi în continuare obligatorii pentru a intra în cinematografe, teatre, evenimente în interior, spitale şi şcoli, a declarat ministrul Sănătăţii Roberto Speranza, citat de Reuters.

„Am decis să menţinem pentru o vreme, cel puţin până la 15 iunie, un element de precauţie pe care îl consider necesar", a declarat Speranza la un eveniment organizat de un sindicat al medicilor.

Guvernul anunţase că, începând cu 1 mai, nu vor mai fi necesare certificatele care atestă vaccinarea sau recuperarea recentă de coronavirus pentru a avea acces la o gamă largă de servicii, inclusiv restaurante, săli de sport şi transport public.

Italia a fost prima naţiune occidentală lovită de această boală şi a înregistrat până acum 163.244 de decese, al optulea cel mai mare număr din lume.

În prima jumătate a lunii aprilie, numărul infecţiilor a scăzut, dar, potrivit unui raport al Gimbe COVID-19, cazurile au crescut din nou în ultimele zile.

Aproximativ 84% dintre italieni au primit cele două doze de vaccin recomandate, în timp ce peste 65% dintre persoane au primit doza booster.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO