Business Internaţional

Italia pregăteşte redeschiderea frontierelor pentru cetăţenii statelor UE din 3 iunie

 Italia pregăteşte redeschiderea frontierelor pentru...

Autor: Mihai Draghici

16.05.2020, 13:33 136

Guvernul Italiei elaborează un proiect de lege care prevede anularea restricţiilor de călătorie pentru cetăţenii statelor membre ale Uniunii Europene începând din 3 iunie, afirmă surse politice de la Roma citate de cotidianul La Repubblica.

Guvernul Giuseppe Conte va emite în următoarele ore o ordonanţă prin care se anulează restricţiile de călătorie impuse din cauza pandemiei. Astfel, începând din 3 iunie, Italia îşi va redeschide frontierele pentru cetăţenii din toate statele Uniunii Europene, precum şi din Elveţia şi Monaco, precizează sursele citate.

Cetăţenii europeni care intră în Italia nu vor mai fi plasaţi automat în carantină, cu excepţia celor care au coronavirus ori au avut recent contacte cu persoane infectate.

De asemenea, potrivit cotidianului Il Sole 24 Ore, începând din 3 iunie, circulaţia pe întregul teritoriu al Italiei nu va mai fi supusă restricţiilor.

Comisia Europeană pledează pentru o abordare coordonată în privinţa redeschiderii frontierelor interne ale Uniunii Europene. Frontierele externe ale UE rămân închise pentru deplasările nonesenţiale ale cetăţenilor din ţări terţe până cel puţin pe 15 iunie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO