Business Internaţional

Italia. Restricţii relaxate în şase regiuni, chiar dacă numărul deceselor zilnice depăşeşte 400

Italia. Restricţii relaxate în şase regiuni, chiar...

Autor: Andreea Tobias

10.04.2021, 09:13 60

Restricţiile din Italia vor fi relaxate de luni în şase regiuni, a decis Ministerul Sănătăţii, chiar dacă numărul zilnic al deceselor la nivel naţional rămâne cu mult peste 400.

Noile infecţii au scăzut cu 30% în ultimele cinci zile, comparativ cu aceeaşi perioadă a săptămânii trecute, scrie Reuters.

Italia are un sistem cu patru niveluri, codificat prin culori, pentru a calibra restricţiile în vigoare în cele 20 de regiuni ale sale.

O mare parte din nordul ţării, cel mai afectat de epidemie, va ieşi din zona roşie şi va intra în cea portocalie, ceea ce înseamnă că restricţiile devin mai puţin severe. Insula Sardinia este singura regiune care trece de la portocaliu la roşu.

În urmă cu o lună, Sardinia era singura regiune în „zona albă”, adică viaţa de zi cu zi era aproape normală, însă infecţiile au crescut.

Potrivit ANSA, de luni Italia devine portocalie, cu doar 4 regiuni în zona roşu, inclusiv Sardinia. „Restricţiile şi zonele roşii aduc primele rezultate, dar contextul este încă foarte complicat şi trebuie să fim foarte precauţi", a spus ministrul sănătăţii, Roberto Speranza.

Prin urmare, Calabria, Lombardia, Emilia Romagna, Friuli Venezia Giulia, Piemont şi Toscana se alătură regiunilor din zona portocalie: Abruzzo, Basilicata, Lazio, Liguria, Marche, Molise, Sicilia, Umbria, Veneto, provincia Bolzano şi Trento. Magazinele se vor redeschide şi este permisă vizitarea unui prieten o dată pe zi.

Cu toate acestea, 11,4 milioane de italieni rămân în zona roşie: cei care locuiesc în Campania, Puglia, Valle d'Aosta şi Sardinia.

Sistemul de sănătate rămâne sub tensiune, iar unităţile de terapie intensivă sunt încă peste pragul critic. Decesele zilnice continuă să se acumuleze.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, vineri s-au înregistrat 18.938 de noi cazuri faţă de 17.221 joi, respectiv 718 victime faţă de 487 joi.

Italia a înregistrat până acum 113.579 de decese legate de COVID, a doua cea mai mare rată din Europa după Marea Britanie şi a şaptea din lume.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO