Business Internaţional

Italia se angajează să grăbească consolidarea fiscală prin modificarea Constituţiei

Italia se angajează să grăbească consolidarea fiscală

Foto: AFP/Mediafax

Autor: Adrian Voicu

05.08.2011, 22:18 498

Premierul italian Silvio Berlusconi s-a angajat să revigorezepiaţa muncii, anunţând că va echilibra bugetul ţării până în 2013,cu un an mai devreme decât plănuia.

Angajamentul făcut de premierul italian vine în încercarea de alinişti pieţele financiare, într-un moment în care investitorii îşiarată tot mai pregnant temerile privind cea de-a treia mareeconomie din zona euro.

Vorbind în cadrul unei conferinţe anunţate din scurt Berlusconia menţionat că Italia va introduce un amendament în constituţie caparte a unei înţelegeri cu autorităţile Uniunii Europene. El a maispus că ţara va lua măsurile necesare pentru un program deliberalizare al cărui scop va fi revigorarea economiei.

Presiunile pieţelor internaţionale asupra finanţelor publiceitaliene cer un răspuns coordonat al mai multor ţări, a declaratBerlusconi. Premierul a spus că a avut discuţii cu alţi liderieuropeni, printre care şi cancelarul german Angela Merkel, pentruschiţarea planurilor de echilibrare a economiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO