Business Internaţional

Italia vrea să schimbe alocarea fondurilor în cadrul NATO: Italienii cer bani şi pentru securitatea cibernetică la nivelul alianţei

Italia vrea să schimbe alocarea fondurilor în cadrul...

Autor: Mihai Draghici

11.02.2019, 14:59 87

Ministrul italian al Apărării, Elisabetta Trenta, a cerut, luni, modificarea regulilor de alocare a cheltuielilor pentru apărare în cadrul Alianţei Nord-Atlantice, pentru a fi incluse costurile destinate securităţii cibernetice şi construirii infrastructurii.

Elisabetta Trenta a argumentat că regula care prevede alocarea a 2% din PIB pentru apărare ar trebui să includă şi investiţii nonmilitare.

"Există componente bugetare asociate apărării, dar care nu sunt prevăzute în bugetul apărării", a declarat Elisabetta Trenta pentru Financial Times, înaintea unei reuniuni a miniştrilor Apărării din cadrul NATO, programată miercuri.

"Alocarea de fonduri pentru securitatea cibernetică ar trebuie să echivaleze cu fondurile cheltuite pentru achiziţionarea de tancuri. Eu nu spun că nu ar trebui să cheltuim aceşti bani, dar ar trebui să alocăm fonduri şi pentru lucruri care nu erau considerate până acum cheltuieli de apărare", a precizat Elisabetta Trenta, onform site-ului Politico.eu.

Guvernul Italiei a avut o serie de dispute cu Uniunea Europeană din cauza deficitului bugetar, pe care l-a diminuat de teama sancţiunilor. Executivul de la Roma vrea să aloce fonduri suplimentare pentru programe de asistenţă socială.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO