Business Internaţional

Jack Dorsey, fondatorul reţelei sociale Twitter, a donat 1 miliard de dolari în lupta împotriva coronavirusului, 28% din averea totală a miliardarului

Jack Dorsey, fondatorul reţelei sociale Twitter, a donat...

Autor: Eduard Ivanovici

12.04.2020, 22:22 313

Jack Dorsey, fondatorul reţelei sociale Twitter şi aplicaţiei Square, a declarat că va dona 1 miliard de dolari în lupta împotriva pandemiei de coronavirus, scrie BBC.

După spusele miliardarului, donaţia reprezintă aproximativ 28% din averea totală a acestuia. El a făcut anunţul pe Twitter, scriind că „nevoile sunt din ce in ce mai urgente”.

Dorsey nu a specificat unde anume vor merge fondurile trimise pentru a combate COVID-19.

Statele Unite se confruntă cu un deficit de ventilatoare şi echipament de protecţie pentru cadrele medicale, iar mediul de afaceri este într-o formă tot mai proastă în ultimele săptămâni.

Dorsey va folosi acţiunile pe care le deţine în cadrul Square pentru a putea efectua donaţia, care fi distribuită prin intermediul Start Small Foundation, un fond de donaţii creat tot de Dorsey.

Directorul executiv al Twitter nu este singurul miliardar din industria tech care a făcut donaţii pentru a combate coronavirusului.

Fondatorul Facebook Mark Zuckerberg a donat 30 de milioane de dolari, o mare parte din sumă fiind concentrată asupra găsirii unui tratament.

Jeff Bezos, şeful Amazon şi cel mai bogat om din lume, a donat 100 de milioane de dolari către cantinele sociale din Statele Unite, într-un efort de ajutorare a persoanelor care nu bani de mâncare în timpul perioadei actuale.

Luni, Tim Cook – directorul executiv al Apple – a anunţat că firma va dona provizii medicale în Italia, una dintre ţările cele mai afectate de virus.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO