Business Internaţional

Jack Ma, miliardarul fondator al Alibaba, a dispărut din atenţia publicului în 2020. Unde locuieşte în prezent unul dintre cei mai bogaţi oameni de afaceri din China

Jack Ma, miliardarul fondator al Alibaba, a dispărut din...

Autor: Andrei Şerbănescu

04.12.2022, 16:54 5582

Cândva unul dintre cei mai bogaţi oameni de afaceri din China, fondatorul Alibaba Group, Jack Ma, a dispărut în mare parte din peisajul public în urmă cu doi ani, ca rezultat al unui conflict cu autorităţile. El a reapărut acum la Tokyo, a relatat Financial Times, citând o serie de persoane care au cunoştinţă directă despre locul în care se află.

Ma a dispărut din viaţa publică începând cu octombrie 2020, după ce a ţinut un discurs în care a criticat sistemul de reglementare financiară al Chinei.

Cuvintele sale au înfuriat autorităţile chineze, ceea ce a dus la un control de reglementare intens asupra afacerilor sale şi la o reprimare mai amplă a firmelor tech din ţară.

Au existat speculaţii intense cu privire la locul unde se află Ma de când a dispărut din lumina reflectoarelor.

Una dintre cele mai recente apariţii ale miliardarului a avut loc în luna iulie a acestui an, când acesta a vizitat Universitatea Wageningen & Research în iulie, a anunţat instituţia olandeză pe site-ul său.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO