Business Internaţional

Jaf de ca în filme în California: O grupare a atacat o dubă care transporta pietre preţioase şi bijuterii. Valoarea bunurilor este estimată la 100 de milioane de dolari

Jaf de ca în filme în California: O grupare a atacat o...

Autor: Petru Mazilu

19.07.2022, 11:40 367

Pietre preţioase şi bijuterii în valoare de 100 de milioane de dolari au fost furate într-un jaf din California. Acestea erau transportate într-o dubă blindată care a fost atacată pe stradă, potrivit Sky News.

Purtătorul de cuvânt al FBI, Laura Eimiller, a declarat că jaful a avut loc în oraşul Lancaster din nordul comitatului Los Angeles. Ea a adăugat că agenţia colaborează cu autorităţile locale.

Vehiculul blindat transporta încărcătura preţioasă între două expoziţii de bijuterii când a fost jefuit, susţin autorităţile.

Brandy Swanson, director al companiei de securitate Brink's, care deţinea furgoneta, a declarat că au fost luaţi între 25 şi 30 de saci, care conţineau un număr necunoscut de bijuterii.

Estimările privind valoarea transportului variază foarte mult. 18 victime au raportat pierderi de peste 100 de milioane de dolari, în timp ce un purtător de cuvânt al companiei Brink's a declarat că obiectele au fost evaluate la mai puţin de 10 milioane de dolari.

„Conform informaţiilor pe care clienţii ni le-au furnizat înainte de a-şi expedia articolele, valoarea totală a articolelor dispărute este mai mică de 10 milioane de dolari. Colaborăm cu forţele de ordine şi vom rambursa în totalitate clienţilor noştri valoarea bunurilor care le-au fost furate, în conformitate cu termenii contractului nostru”, a anunţat compania.

Potrivit unui specialist, proprietarii de pietre preţioase şi bijuterii obişnuiesc să nu îşi asigure bunurile la adevărata valoare din cauza costurilor foarte mari.

„Aici intervine discrepanţa.... Ei sunt devastaţi. Unii dintre aceşti oameni au pierdut tot", a spus Brandy Swanson.

Expoziţia internaţională de pietre preţioase şi bijuterii găzduieşte aproximativ 45 de evenimente la nivel naţional în fiecare an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO