Business Internaţional

James Brady, fost secretar de presă la Casa Albă, a murit la 73 de ani

James Brady, fost secretar de presă la Casa Albă, a...

Autor: Madalina Cerban

11.08.2014, 11:45 95

James Brady, fost secretar de presă la Casa Albă în timpul administraţiei Reagan, a decedat luni, la vârsta de 73 de ani, potrivit unui anunţ făcut de familia acestuia.

 James Brady a murit în urma unor probleme de sănătate, a căror natură nu a fost făcută publică, informează cnn.com.

Brady a fost secretar de presă la Casa Albă în timpul preşedinţiei lui Ronald Reagan. În timpul tentativei de asasinat asupra lui Reagan, în 1981, James Brady a fost împuşcat în cap. În urma acestui incident, Brady a rămas parţial paralizat şi s-a deplasat tot restul vieţii sale cu ajutorul unui scaun cu rotile.

După ce a plecat din postul de la Casa Albă, Brady a pledat pentru un control strict al armelor de foc şi a făcut lobby pentru adoptarea aşa-numitei "The Brady Bill", o lege care impune o perioadă de analizare de cinci zile a unei solicitări venite din partea unei persoane care doreşte să cumpere o armă de foc, precum şi o cercetare a trecutului respectivei persoane. Legea a fost adoptată în timpul administraţiei lui Bill Clinton, în 1993.

Citiţi articolul integral pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO