Business Internaţional

Japonezii de-abia au aşteptat să îi cumpere pe americani: În urma achiziţiei Xerox, Fujifilm vrea să dea afară 10.000 de oameni

Japonezii de-abia au aşteptat să îi cumpere pe...

Autor: Alex Ciutacu

11.02.2018, 11:30 3560

Japonezii de la Fujifilm au anunţat că vor da afară 10.000 de oameni la nivel global după ce a achiziţionat compania americană Xerox şi a creat business-ul comun Fuji Xerox, pentru a se adapta declinului pe care îl înregistrează industria copiatoarelor în era digitală, potrivit Reuters.

Fujifilm deţine 75% din business-ul comun, denumit Fuji Xerox, care reprezintă jumătate din profitul operaţional al companiei japoneze. Fuji Xerox are peste 47.000 de angajaţi, potrivit datelor oficiale, ceea ce înseamnă că reducerea de personal va tăia o mai mult de o cincime din totalul resurselor umane.

Xerox Corp deţine restul de 25% din Fuji Xerox şi a întâlnit presiuni din partea investitorilor pentru a explora alte opţiuni strategice şi pentru a negocia în termeni mai buni pentru ei cu Fujifilm.

Anunţul japonezilor vine după ce Wall Street Journal a anunţat că Xerox este aproape de a încheia un deal cu Fujifilm, cedând astfel controlul pionierului american din industria copiatoarelor.

Fujifilm a anunţat că va trece printr-o restructurare masivă, care va costa compania 450 de milioane de dolari în al doua jumătate a anului fiscal, ceea ce va reduce predicţia pentru profitul operaţional din anul acesta de la 1,68 miliarde de dolari la  1,18 miliarde de dolari.

Compania a transmis că măsurile de restructurare vor implica tăieri de joburi şi închiderea unor fabrici, pentru a reduce costurile anuale cu 455 de milioane de dolari până la finalul anului 2020. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO