Business Internaţional

Japonezii mizează pe tehnologiile viitorului: Toyota va investi 2,8 mld. de dolari pentru a pune maşinile autonome pe autostrăzi în următorii doi ani

Japonezii mizează pe tehnologiile viitorului: Toyota va...

Autor: Alex Ciutacu

04.03.2018, 16:53 164

Compania Toyota Motors a anunţat că va investi trei miliarde de dolari pentru a scoate maşinile autonome din laborator şi a le pune la dispoziţia clienţilor, potrivit MarketWatch.

Toyota, Denso Corp şi Aisin Seiki vor dezvolta o nouă companie în Tokyo, denumită Institutul de Cercetare Avansată şi Dezvoltare Toyota şi vor investi 2,8 miliarde de dolari în aceasta.

Un purtător de cuvânt al Toyota a refuzat să spună pe ce durată de timp se extinde investiţia. Compania va angaja 300 de oameni la deschidere şi plănuieşte să ajungă rapid la 1.000.

Scopul noii companii va fi dezvoltarea de software pentru maşini autonome, în conformitate cu standardele de calitate necesare pentru a fi utilizate în vehiculele de pasageri.

Toyota se apropie de un deadline pe care l-a stabilit, conform căruia până în 2020 compania trebuie să înceapă vânzarea automobilelor autonome care se pot pilota singure pe autostradă, urmând ca peste câţiva ani să înceapă vânzarea şi distribuţia automobilelor care se pot conduce singure în oraşe.

Noua  companie va încerca să facă legătura între cercetătorii de la Institutul de Cercetare Toyota din California şi inginerii care proiectează vehiculele în Japonia, a transmis Jean-Yves Jault, purtător de cuvânt pentru companie.

Compania va fi condusă de James Kuffner, care acum este CTO la Institutul de Cercetare Toyota din California.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO