Business Internaţional

Japonezii vor sa cumpere divizia europeana a Lehman

21.09.2008, 20:20 16

Nomura Holdings, cea mai mare casa de brokeraj din Japonia, este interesata sa preia operatiunile din Europa ale bancii de investitii Lehman Brothers, potrivit unui articol publicat duminica in cotidianul japonez Mainichi.

Banca britanica Barclays, care a preluat unele active ale Lehman Brothers din SUA pentru circa 1,7 mld. dolari, este de asemenea interesata de divizia din Europa a bancii de investitii, potrivit Mainichi. Nomura vrea in mod special diviziile de trading de actiuni si de fuziuni si achizitii detinute de Lehman Brothers. Un cumparator pentru activele bancii americane va fi gasit in curand din cauza temerilor ca unele intarzieri ar putea conduce la pierderea clientilor si angajatilor Lehman, arata publicatia japoneza. Mainichi a aratat, separat, ca banca americana de investitii Morgan Stanley a contactat reprezentantii Nomura pentru finantare.
"Exploram intotdeauna optiunile, totusi nu comentez in privinta zvonurilor din piata", a afirmat un purtator de cuvant al firmei japoneze. Niciun reprezentant al Morgan Stanley nu a fost disponibil pentru comentarii.
In timp ce Barclays a preluat operatiunile de baza detinute de Lehman in SUA, viitorul celorlalte divizii ale bancii este in continuare incert. Lehman a angajat banca de investitii Rothschild pentru a-i oferi consultanta in legatura cu operatiunile din Asia, a afirmat, vineri, o sursa apropiata situatiei.
Falimentul Lehman Brothers este de departe cel mai mare din istoria SUA, institutia detinand la 31 mai 2008 active de 639 mld. dolari si datorii de 613 mld. dolari.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO