Business Internaţional

Japonia se înarmează până în dinţi, „speriată” de ameninţările Coreei de Nord, Chinei şi Rusiei: Guvernul de la Tokyo va achiziţiona 105 avioane americane multirol F-35 şi îşi transformă cea mai mare navă în portavion

Japonia se înarmează până în dinţi, „speriată”...

Autor: Mihai Draghici

18.12.2018, 16:32 234

Guvernul Japoniei a decis marţi consolidarea capabilităţilor militare în următorii cinci ani, în contextul ameninţărilor generate de Coreea de Nord, China şi Rusia, informează site-ul cotidianului Le Monde.

Guvernul de la Tokyo va intensifica misiunile de planificare militară şi de război cibernetic.

La nivel practic, Japonia va achiziţiona 105 avioane americane multirol F-35 pentru înlocuirea aparatelor F-15.

Nava portelicopter Izumo, cea mai mare a flotei militare nipone, urmează să fie transformată în portavion pentru decolări pe distanţe scurte, cu avioane F-35B şi V-22 Osprey.

După al II-lea Război Mondial, Japonia nu a avut niciun portavion. Dotarea Forţei japoneze de Autoapărare (denumirea oficială a armatei nipone) cu un portavion ar însemna "o distanţare clară de politica de securitate strict defensivă adoptată de Japonia în perioada postbelică", observă cotidianul de stânga Asahi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO