Business Internaţional

Japonia va distribui câte două măşti de protecţie către fiecare dintre cele 50 de milioane de locuinţe din ţară

Japonia va distribui câte două măşti de protecţie...

Autor: Eduard Ivanovici

02.04.2020, 15:51 321

Prim-ministrul japonez Shinzo Abe a declarat miercuri că guvernul va distribui măşti de protecţie reutilizabile către aproximativ 50 de milioane de locuinţe, în condiţiile în care stocurile de măşti de unică folosinţă din farmacii şi magazine se apropie de zero în urma infecţiilor de coronavirus, potrivit The Japan Times.

Distribuirea va începe în cursul lunii aprilie, ca parte a unui plan economic care va fi elaborat de guvern săptămâna viitoare. Fiecare locuinţă cu un cod poştal înregistrat va primi două măşti de pânză reutilizabile, a declarat Abe în timpul unei şedinţe în cadrul guvernului.

„Credem că (distribuirea măştilor reutilizabile) va fi de mare în ajutor în condiţiile cererii tot mai mari”, a declarat premierul japonez, adăugând că guvernul va prioritiza distribuirea măştilor către zonele unde infecţiile cu coronavirus sunt în creştere.

Cu toată că guvernul a promovat producţia de măşti de unică folosinţă, cererea este atât de mare, încât Japonia depinde în mare măsură de importurile din China. Japonia are o populaţie de aproximativ 126 de milioane de locuitori.

Autorităţile nipone au încercat în mod constant să încetinească numărul de infecţii cu COVID-19. Până acum, acum fost raportate aproximativ 3.000 de cazuri, incluzând aici 700 de persoane aflate la bordul navei Diamond Princess.

Cetăţenii japonezi sunt obişnuiţi să poate măşti faciale, în special în timpul în timpul sezonului alergiilor. În urma răspândirii infecţiilor cu coronavirus şi, în consecinţă, a numărului tot mai mare de măşti cumpărate, guvernul a interzis revânzarea online a măştilor faciale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO