Business Internaţional

Jeff Bezos, cel mai bogat om al planetei, a vândut acţiuni Amazon în valoare de 2,5 miliarde de dolari

Sursa foto: Hepta.ro

Sursa foto: Hepta.ro

Autor: Eduard Ivanovici

06.05.2021, 16:19 1182

Fondatorul şi CEO-ul Amazon Jeff Bezos, cel mai bogat om din lume, a vândut acţiuni Amazon în valoare de 2,5 miliarde de dolari, conform documentelor Securities and Exchange Commission (SEC – ASF-ul american). Luând în calcul taxele, Bezos va câştiga net 1,9 miliarde de dolari, conform Forbes.

Bezos deţine o avere netă de 191 de miliarde de dolari, cu 7 miliarde mai mult decât a doua cea mai bogată persoană din lume, CEO-ul SpaceX şi Tesla Elon Musk.

Tranzacţiile marchează prima dată de anul acesta când Bezos a vândut acţiuni Amazon, miliardarul fiind cunoscut pentru faptul că încasează anual cel puţin un miliard de dolari prin intermediul acţiunilor companiei. Anul trecut, CEO-ul a vândut acţiuni de 10 miliarde de dolari în trei tranşe: februarie, august şi noiembrie.

Per total, Bezos a vândut săptămâna aceasta aproape 740.000 de acţiuni Amazon cu preţuri cuprinse între 3.274 şi 3.485 de dolari per acţiuni, potrivit documentelor SEC. Bezos deţine acum circa 52,5 milioane de acţiuni în cadrul societăţii, ceea ce se traduce printr-o participaţie de 10,4%.

Miliardarul a declarat în 2017 că va începe să vândă anual acţiuni de peste un miliard de dolari pentru a-şi finanţa proiectul Blue Origin, firma sa de explorare a spaţiului şi unul dintre rivalii SpaceX. Momentan nu este clar dacă banii vor fi folosiţi pentru Blue Origin, care a început astăzi licitaţiile pentru un loc din primul zbor comercial al companiei, programat pe 20 iulie.

La începutul anului, Bezos şi-a anunţat angajaţii că va renunţa la funcţia de CEO în T3/2021, urmând să se concentreze pe alte business-uri pe care le deţine, cum ar fi Blue Origin şi publicaţia The Washington Post. De asemenea, Bezos intenţionează să-şi dezvolte fondul de combatere a schimbărilor climatice, Bezos Earth Fund, în valoare de 10 miliarde de dolari.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO