Business Internaţional

Jeff Bezos, fondatorul şi proprietarul Amazon, rămâne în continuare cel mai bogat om din lume, cu o avere estimată la 131 de miliarde de dolari

Jeff Bezos, fondatorul şi proprietarul Amazon, rămâne...

Autor: Alina Botezatu , Mediafax

05.03.2019, 18:30 416

Jeff Bezos, fondatorul şi proprietarul Amazon, a rămas pentru al doilea an consecutiv cel mai bogat om din lume, conform topului Forbes 2019, care a fost dat publicităţii marţi, cu o avere estimată la 131 de miliarde de dolari, în scădere de la 161 de miliarde de dolari anul trecut.  

Bezos a înfiinţat Amazon în 1994, în garajul săi din Seattle, iar în prezent este CEO-ul a ceea ce a devenit gigantul retail-ului online şi mai deţine 16% din companie.

În ianuarie, Bezos a anunţat că divorţează de soţia sa, MacKenzie, după 25 de mariaj. Termenii divorţului nu au fost anunţaţi, dar dacă ar obţine jumătate din averea acestuia ar deveni cea mai bogată femeie din lume.

Anul trecut, Amazon a obţinut venituri de 230 de miliarde de dolari şi un profit net de 10 de miliarde de dolari, o creştere de 3 miliarde de dolari faţă de anul anterior.

Bezos mai deţine publicaţia „The Washington Post”, ceea ce i-a atras antipatia preşedintelui american Donald Trump, şi Blue Origin, compania care intenţionează să dezvolte o navă pentru transport comercial.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO