Business Internaţional

Jeremy Corbyn, liderul Partidului Laburist britanic, avertizează: Cererea lui Boris Johnson de a suspenda Parlamentul reprezintă o ameninţare la adresa democraţiei

Jeremy Corbyn, liderul Partidului Laburist britanic,...

Autor: Teodora Marinescu, Mediafax

28.08.2019, 14:22 182

Cererea de suspendare a Parlamentului, făcută de premierul britanic Boris Johnson, reprezintă o "ameninţare la adresa democraţiei noastre", a declarat miercuri Jeremy Corbyn, liderul Partidului Laburist, relatează site-ul agenţiei Reuters.

"Sunt consternat de neglijenţa Guvernului lui Johnson, care vorbeşte despre suveranitate, dar vrea să suspende Parlamentul pentru a evita un scrutin din cauza planurilor sale privind producerea unui Brexit fără acord. Este scandalos şi reprezintă o ameninţare la adresa democraţiei noastre", a declarat Corbyn.

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a confirmat miercuri că i-a cerut Reginei Elizabeth a II-a să suspende Parlamentul, începând cu jumătatea lunii septembrie.

Jeremy Corbyn, liderul Partidului Laburist, i-a invitat pe parlamentari şi pe membrii opoziţiei să discute modalităţi de blocare a planului premierului de a scoate Marea Britanie din Uniunea Europeană în data de 31 octombrie, cu sau fără un acord.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO