Business Internaţional

Jeremy Fleming, şeful spionajului britanic: Vedem că Putin îşi minte poporul pentru a ascunde incompetenţa militară a Rusiei

Foto: Jeremy Fleming, şeful serviciului britanic de informaţii GCHQ. Sursa foto: Hepta

Foto: Jeremy Fleming, şeful serviciului britanic de informaţii GCHQ. Sursa foto: Hepta

Autor: Alex Ciutacu

31.03.2022, 17:54 766

Vladimir Putin a calculat greşit invadarea Ucrainei, conform şefului spionajului britanic, care a explicat că soldaţii ruşi refuză să respecte ordine, îşi sabotează propriile echipamente şi au doborât din greşeală o aeronavă proprie, potrivit FT.

Jeremy Fleming, şeful serviciului britanic de informaţii GCHQ, a declarat că Putin „a supraevaluat abilităţile propriei armate de a reuşi să obţină o victorie sigură”. Totodată, consilierilor săi le este „teamă să îi spună adevărul” despre o campanie care a fost „plină de probleme”.

„Vedem acum că Putin încearcă să îşi urmeze planurile, dar eşuează. Iar planul său de rezervă a însemnat creşterea agresiunii asupra civililor şi oraşelor ucrainene. (…) Vedem că Putin îşi minte poporul pentru a ascunde incompentenţa militară”, a declarat Fleming într-un discurs care a avut loc la Universitatea Naţională Australiană.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO